WELKOM !

Safia, Anke, Cato, Tom, Maryam, Dylan, Thibault, Mats, Tibo, Marina, Caro, Kilian, Thicay, Sarah, Chloƫ, Oona, Ona, Britt, Zena, Selena, Aylene, Charlotte, Robbe & juf Freya

donderdag 14 juni 2012

Techniek kleren ontwerpen + bootje maken

Deze foto's werden gemaakt met de gsm, maar het duurde even voor de juf de techniek onder de knie had om ze van haar gsm te halen :-P
De bedoeling was om uit oude kledij 1 nieuw kledingstuk te ontwerpen. Met naald en draad gingen de kinderen vlijtig aan het werk. Het lukte hen om op 2 lesuren iets te ontwerpen en te tonen in een kleine modeshow.













Bij het leegmaken van het fototoestel van juf Saskia kwamen de foto's van de techniekles boven waarin we een bootje maakten.


De bedoeling was een ‘bootje te maken met herbruikbare energie’. Eerst herhaalden we nog eens welke materialen drijven en welke zinken! Nadien bespraken we samen wat herbruikbare energie is. Daarna mochten we in groepjes aan de slag gaan! Het enthousiasme was groot! Nadien werden onze bootjes getest. Als ze niet dreven, bekeken we hoe we dit konden verhelpen!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten