WELKOM !

Safia, Anke, Cato, Tom, Maryam, Dylan, Thibault, Mats, Tibo, Marina, Caro, Kilian, Thicay, Sarah, Chloƫ, Oona, Ona, Britt, Zena, Selena, Aylene, Charlotte, Robbe & juf Freya

zondag 25 maart 2012

Ingetogen carnaval op school

Vrijdag 16/3 was een vreemde dag. We stonden stil bij het busongeval, maar vierden ook carnaval.
Iedereen kwam prachtig uitgedost naar school waar er allereerst 1 minuut stilte werd gehouden. Nadien trokken we naar de klas en kregen de leerlingen nog even les. Na de speeltijd ging de stoet naar de kermis. We pobeerden onze tocht zo stil mogelijk aan te vatten, maar eenmaal op de kermis was het enthousiasme toch wel groot.
 Het ritje op de Octopus was er eentje zonder muziek, maar iedereen begreep waarom en genoot ook zo van de attractie.




 Nadien trokken we naar de Rocking Car en aten we frietjes. In de namiddag waren er dan nog de dansjes.




Medeleven met de slachtoffers en nabestaanden van de busramp

In de klas stonden we stil bij het tragische busongeval in Zwitserland. Iedereen was zeer onder de indruk. Na een intens klgerek besloten we om met de klas 2 brieven (1 voor elke school) te maken waar ieder zijn of haar medeleven kon opschrijven.
Ook langs deze weg willen we graag ons medeleven betuigen en wensen we alle betrokkenen veel sterkte!

Carnaval: bezoek van praalwagen van de Vrie Kadeikes

Op dinsdag 13/3 bezochten we de praalwagen van de Vrei Kadeikes. De papa van Amber (4B) gaf ons een beetje uitleg over hun char die gemaakt werd uit piepschuim. De Vrei Kadeikes behaalden de 4e plaats op Carnaval. Proficiat en bedankt dat we op bezoek mochten komen!








zondag 11 maart 2012

Meester Gorik op bezoek

Vorige week gaf meester Gorik les. Het was best wel eens leuk om les te krijgen van een meester.
We vierden daarbij ook nog eens 2 verjaardagen en gingen naar de film "Wild Horse from Shangri-La" kijken in 't Vondel.
Het thema waar meester Gorik rond werkte was "Reis door de tijd". Hij nam ons mee in de tijd en liet ons kennis maken met de verschillende periodes in de geschiedenis. Hij liet ons sporen van vroeger ontdekken in onze omgeving. We deden hiervoor een wandeling in de buurt. We vergeleken ons leven nu met dat van onze (over)grootouders. We leerden ook over het ontstaan van film. Het werd een leerrijke week!
Tijdens muzische vorming werkten we rond portretten. We vergeleken portretten van vroeger met recentere portretten en gingen toen zelf aan de slag.