WELKOM !

Safia, Anke, Cato, Tom, Maryam, Dylan, Thibault, Mats, Tibo, Marina, Caro, Kilian, Thicay, Sarah, Chloë, Oona, Ona, Britt, Zena, Selena, Aylene, Charlotte, Robbe & juf Freya

vrijdag 27 januari 2012

Een uur sculptuur: bravo vierdes en proficiat Cato!

In november deden we mee aan de wedstrijd "Een uur sculptuur" en speurden we de gevel van de Basiliek af met een verrekijker (zie november 2011).
Cato won onverwacht de wedstrijd en gisteren kregen de kinderen van het vierde een heuse receptie met bezoek van de burgemeester Dirk Pieters.
Proficiat Cato met jouw eigen sculptuur!
Zie ook volgende link:

http://www.editiepajot.be/regios/7/articles/23237

woensdag 18 januari 2012

Toneelvoorstelling in 't Vondel

Toneel: Cyclos

Maandag gingen we in het Vondel naar de toneelvoorstelling van Cyclos kijken. Dit theatherstuk sloot niet enkel goed aan bij ons thema van jaartje rond, maar werd ook op een zeer dynamieke en leuke manier gebracht! De kinderen genoten één voor één en we lachten ook heel wat af!


Het verhaal:
De 10-jarige Jakob droomt ervan om de plaatselijke wielerwedstrijd te winnen en zo de held van het dorp te worden. Hij vreest voor zijn tegenstander, Bolle, viervoudig kampioen! Geïnspireerd door de wetenschapper Galileo Galilei begint Jacob te sleutelen aan zijn fiets. Hij wil sneller zijn dan zijn tegenstander. Hierbij vindt hij een manier om de zwaartekracht te overwinnen! Bij een testritje blijkt dar zijn fiets begint te zweven! Hij komt terecht in een wereld waar hij nog nooit geweest is en waar niemand ooit zal komen!

Wie er maar niet genoeg van krijgt, kan hier het filmpje bekijken:
http://www.larealiterenee.be/theater.html

Techniek: constructie bouwen

Techniek: een stevige constructie bouwen

Wist je dat bij de Eifeltoren, het Atomium en bij hoogspanningsmasten de stevigheid van de constructie bestaat uit driehoeksprofielen? Dit ontdekten de kinderen ook aan de lijve zelf! Als je met je benen openstaat (vorm van driehoek) en je krijgt een duw, zal je minder snel omvallen dan met je benen toe!
De bedoeling van de volgende techniekles was dan ook dat de kinderen een hoogspanningsmast moesten bouwen met deze profielen! Ze hadden hiervoor satéstokjes en elastiekjes mee!

Aan de hand van een stappenplan gingen we aan de slag! Sommigen hadden wel nog nood aan een hulpkaartje, maar op het einde zag het er bij iedereen knap uit! Kijk maar mee....











 

dinsdag 17 januari 2012

Operakoffer

Net voor de kerstvakantie kregen we de operakoffer "Assepoester" op bezoek. Met behulp van een begeleidster van de Munt werd het een onvergetelijke dag!

Het voorbereidende werk:

de verschillende versies van Assepoester










De bespreking







 De meisjes stellen voor.















De jongens stellen voor:




Waar wij van dromen:



Dansen met verschillende soorten ingebeelde mensen:



Het verhaal uitgebeeld in tableaux vivants:












En ze leefden nog lang en gelukkig!  ;-)