WELKOM !

Safia, Anke, Cato, Tom, Maryam, Dylan, Thibault, Mats, Tibo, Marina, Caro, Kilian, Thicay, Sarah, Chloë, Oona, Ona, Britt, Zena, Selena, Aylene, Charlotte, Robbe & juf Freya

zondag 11 december 2011

Music for life. Diarree... weg ermee!

Diarree... weg ermee!

Teveel kinderen sterven aan de gevolgen van diarree! Daar moeten we iets aan doen! Daarom organiseert Studio Brussel voor de laatste keer: 'Music for Life' om geld in te zamelen voor deze actie! Zilverberk Halle laat dit niet zomaar voorbij gaan en organiseert een SPONSORWANDELING op 22 december!
Steun gerust uw kind, telefoneer familieleden of roep de hulp in van je collega's:

Bekijk ook ons schooleigen filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=0X6yrTDddCA

Alvast bedankt, het diarree-team van Zilverberk!

De Geestige Spookschool

Vorige woensdag kregen we het eerste cadeau van Sinterklaas in de vorm van een vertelling.
Het werd een boeiende, taalrijke vertelling van Reinhilde Van Driel (beter bekend als Merel uit Buiten De Zone) met als titel "De Geestige Spookschool". In de vertelling zat een ferme vaart en de kleurige personages kregen hun vorm door middel van een hoedje, bril of een heel eigen stemmetje.





Dinsdag krijgen we ons tweede cadeau en trekken we met het vierde naar Rollerland in Aalst.
Danku Sinterklaas!! 

donderdag 1 december 2011

Techniekles 3

Het is alweer een tijdje geleden dat de blog werd aangevuld en toch hebben we niet stil gezeten!

Sinterklaas overheerst momenteel onze knutselactiviteiten. We maakten reeds een Sinterklaasmemory en een heuse "Pietcasso". Het gedicht "De schoentjes" wordt vlijtig geleerd en misschien komt er nog een liedje aan.

Vorige week kregen we een uurtje extra sport en de dansschoenen moesten duidelijk aangedaan worden. Iedereen deed enthousiast mee en de speeltijd kwam veel te vroeg!

Vandaag bezochten we de computerklas en deden we een eerste poging om met Word te werken. Het elfje uit ons taalwerkschrift werd getypt, het lettertype en de tekengrootte werden veranderd en we leerden hoe we ons bestand konden opslaan. Dit smaakt natuurlijk naar meer!

In de namiddag was het tijd voor de techniekles waarbij we het nuttige aan het aangename koppelden:
bananenmilkshake maken met gebruik van klopper, mixer, staafmixer of blender.

Na het lezen van het stappenplan en het recept werd alles klaar gezet en gingen we aan het werk. 

 Allereerst werden de bananen geplet, werd de melk afgemeten en werden er 4 'staaltjes' klaargemaakt: 1 met een handmatige klopper, 1 met een mixer, 1 met de staafmixer en 1 met een blender (met dank aan de kinderen die materiaal meebrachten!).


 Geplette bananen bij de melk, ijs erbij en kloppen maar!


Proeven...
 Met de mixer bleek het resultaat toch niet zo smeuïg.
 De staafmixer gaf een veel beter resultaat!
En toen het snel moest gaan om zo'n grote hoeveelheid milkshake klaar te maken, werd er dankbaar gebruik gemaakt van de blender!


Het heeft gesmaakt!!!!



  

zondag 6 november 2011

Verslag van de zoo door Cato & Oona

Oeps, bijna vergeten.. Cato en Oona typten hun verslag van de zoo voor de gelegenheid op de computer. Het is wel al even geleden, maar hieronder kan je hun verloop van deze leuke dag lezen:

 
                                    De zoo van Antwerpen

Op 6 oktober 2011 zijn we naar de zoo van Antwerpen geweest met de trein.

 Daar zijn we eerst naar de apen gaan kijken. Die waren wel grappig. We hadden een toffe gids die interessante dingen vertelde over alle dieren. We hebben ook een leeuw en een leeuwin gezien en 2 tijgers. Dan zijn we naar  de zeeleeuwen show gegaan. Daarna zijn we naar de olifanten gaan kijken. Daar hebben we Kai-Mook gezien. We hebben krokodillen gezien en een kindje van mijn klas was daar bang voor.

Op het einde van de dag zijn we naar het winkeltje geweest. Daar heb ik snoep gekocht. Daarna zijn we terug naar school gegaan met de trein. Dag zoo.  

Cato


DE ViERDES IN DE ZOO                                                                                                                   

We waren met de trein naar de ZOO van Antwerpen gegaan.

In de trein zat ik bij : Safia , Maryam en Sarah .

Toen we in de ZOO aankwamen , hadden we een rondleiding gekregen van een gids , ze heeft me veel geleerd zoals :



CHLOE IS BANG VAN VOGELS ,

KAI – MOOK  IS AL 3 JAAR,

DE  SLAGTAND  VAN  EEN  OLIFANT  IS  GEMAAKT  VAN  IVOOR.



DUS  iK  VOND  HET  SUPER  iN  DE  ZOO!!!!!!!

LiEFS, OONA

vrijdag 4 november 2011

Halloween.








Een uur sculptuur.

Op donderdag trokken we met de verrekijker, in het kader van ons cultureel erfgoed, naar de basiliek van Halle voor een uur sculptuur. Zie ook de facebook pagina:
Een Uur Sculptuurhttp://nl-nl.facebook.com/pages/Een-Uur-Sculptuur/194489013953222


Het werd een boeiende zoektocht waarbij de kinderen hun oog voor detail zeer goed konden gebruiken. Met elkaars hulp lukte het iedereen om de zoektocht tot een goed einde te brengen.














donderdag 3 november 2011

Heksenkop voor Halloween

Op dinsdag 25/10 ging juf Freya in de namiddag op stap met 4D en kwam juf Annemie met de kinderen van de klas een heksenkop maken. De resultaten waren schitterend! 






woensdag 19 oktober 2011

in de wolken

Vorige donderdag lieten we onze verbeelding de vrije loop bij de verbeeldingsles "in de wolken". Bij enkele wolkenfoto's bedachten we een verhaaltje en dit verhaaltje werd dan omgezet in ofwel een dansje ofwel een stukje mime of een schilderij. De resultaten waren heel leuk!